Tipuri de cartela SIM si utilizarea lor corecta

Exista 3 marimi standard pentru cartela SIM:

  • Cartela SIM obisnuita: Aceasta este cea simpla, cu dimensiunile cele mai mari si cele mai vechi si totodata cel mai usor de recunoscut.
  • Micro-SIM: De dimensiuni mijlocii, aceasta se decupeaza mai mult in lungime decat in latime.
  • Nano-SIM: Are cele mai mici dimensiuni si se decupeaza atat in lungime cat si latime. Veti observa ca ea nu are aproape deloc margini albe, iar tot ce a ramas din cartela obisnuita este doar CIP-ul.

Fiecare telefon foloseste unul din aceste standarde si garantat este notat, printr-o imagine pe carcasa telefonului daca are nevoie de nano, micro sau SIM normal. De asemenea este notata si pozitia in care cartela se introduce, trebuie sa urmariti taietura din colt a cartelei sa corespunda imaginii inscriptionate pe carcasa telefonului.

Atentie! Unele telefoane au sertar pentru cartele si acestea se deschid cu un ac sau o cheita speciala ca cea din imagine, care se introduce in gaura de la sertar, iar apoi se apasa. Sertarul va iesi singur.

FOARTE IMPORTANT este sa nu bruscati cartela din interiorul telefonului. La unele telefoane se aude un click atunci cand o introducem, iar asta inseamna ca aceasta a intrat corect in fanta ei. Daca se aude acest click atunci cand o scoatem trebuie sa avem grija sa nu rupem clapitele care o tin inauntru, altfel cartela SIM s-ar putea sa nu mai functioneze la acel telefon. Corect este sa impingem cartela care este deja inauntru, iar ea va iesi singura din fanta.

Daca vreti sa decupati cartela NU incercati singur/singura. Riscati sa decupati gresit cartela, iar cartela nu se va fixa cum trebuie in telefon. Este recomandat sa veniti intr-un service pentru a va taia cartela, cum este al nostru. Pretul este de numai 5 lei, iar daca doriti sa reveniti la o dimensiune mai mare a cartelei SIM puteti lua tot de la noi un adaptor la 15 lei pentru toate marimile. Acesta contine si cheita de care aveti nevoie pentru a deschide sertarasul pentru card.

De retinut:

  • Nu trageti de cartele pentru a le scoate din telefon. Impingeti-le iar ele vor iesi singure.
  • Nu incercati sa le decupati acasa. Ele au marimi exacte pentru a sta bine in telefon.